2022. 05. 13., Péntek, 08:24

Micsoda meccs! 7 góllal győzött a Telekom Veszprém a BL negyeddöntő első felvonásában

Nagy lépést tett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője felé a Telekom Veszprém, miután bravúros játékkal 7 góllal legyőzte a dán ellenfelét.

Tegnap este hazai pályán 7 góllal, 36:29-re legyőzte a Telekom Veszprém az Aalborg Handbold együttesét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első párharcában. Az első félidő igazi hullámvasút volt, bár a 15. percben az Építők elhúzott 4 góllal is, de a dánok rendre visszakapaszkodtak és meccsben maradtak. Egy gólos, hazai félidei vezetést (17:16) követően aztán lépésről lépésre növelni tudta a Veszprém az előnyét. Mindenki kivette a részét a győzelemből, de talán leginkább a francia irányító, Kentin Mahé játékát lehetne kiemelni (ő lett a mérkőzés legjobb játékosa is), aki a fantasztikus irányítása mellett pazar gólokkal örvendeztette meg a Veszprém Arénát. Végül a hajrá is nagyon izgalmasra sikeredett, de a Veszprém szenzációs teljesítménnyel 7 gólos előnyt szerzett a visszavágóra. A legtöbb gólt a mieinknél Gasper Marguc szerezte, a jobbszélső 7 gólig jutott.

A mérkőzést követően Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a csapata teljesítményéről, de felhívta arra is a figyelmet, hogy Dániában, a visszavágón kőkemény küzdelem vár még a fiúkra, és még semmi nem dőlt el.

Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Nagyszerűek voltak a szurkolóink, köszönjük szépen! Az első félidei teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, különösen a védekezésünkkel voltak problémák. Ez csak az első félidő volt, lesz még egy félidő Aalborgban, ami nagyon nehéznek ígérkezik. Ez a párharc 120 percig tart!

A visszavágóra jövő héten szerdán kerül sor Aalborgban, de közben – holnap este – még a magyar bajnokságban is pályára lép a rekorderbajnok, hazai pályán a Dabast fogadják majd. Azt nem mondjuk, hogy foglaljátok már le Kölnben a szállásokat, de azért érdemes nézegetni őket!

Bravó!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: