2022. 05. 23., Hétfő, 11:25

Naptárba bevésni! Véglegesek a bajnoki döntő időpontjai

Miután a Telekom Veszprém megnyerte a K&H Férfi Kézilabda Liga alapszakaszát, így már biztossá vált, hogy a két mérkőzéses döntőben a bakonyi alakulat játszhatja hazai pályán a második összecsapást.

A pénteki NEKA elleni győzelemmel eldőlt, hogy a Telekom Veszprém megnyerte a K&H Liga alapszakaszát és az utolsó forduló eredményétől már függetlenül az Építők végzett a 2021/22-es kiírás első helyén. Ez pedig azt jelenti, hogy bajnoki döntőben a Veszprém játszhatja a második mérkőzést hazai pályán. Az ellenfél pedig nem nagy meglepetésre a Pick Szeged csapata lesz. Az első mérkőzést június 3-án, 18:45-kor játszák a PICK Szeged otthonában, míg a visszavágóra pedig június 11-én, 17:45-kor kerül sor Veszprém Arénában.

Van miért visszavágni, ugyanis a tavalyi szezonban a Pick Szeged kettős győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Veszprém ellen. A szezon kezdetekor a klub vezetősége elsődleges prioritásként pedig azt tűzte ki, hogy vissza kell szerezni a bajnoki trófeát. Erre most minden lehetőség meg is van. Idén eddig háromszor találkozott egymással a két együttes, kétszer a bajnokság alapszakaszában csaptak össze (Veszprémben döntetlent játszottak, míg Szegeden győzni tudott a Veszprém két góllal), egyszer pedig a Magyar Kupa elődöntőjében, ami az Építők győzelmével végződött.

A bajnoki győzelem – azon túl, hogy visszaszerezné a Veszprém a címet – azért is különösen fontos, mert nagyon nagy lökést adna Momir Ilic csapatának a június 18-19. között megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája négyesdöntőjére. Reméljük az idei szezon igazi „aranyeső” lesz a Telekom Veszprémnek!

Ti mentek szurkolni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: