2022. 05. 24., Kedd, 11:33

Kisorsolták a BL négyesdöntő párharcait, mutatjuk az ellenfelünket!

Kedden 11 órakor tartotta az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a férfi Bajnokok Ligája négyesdöntőjének a sorsolását. A Telekom Veszprémnek a Kielce csapatán keresztül vezet az út a döntőbe.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, hetedik alkalommal jutott be a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe, amit Kölnben rendeznek meg. A Final4-ba jutásért Momir Ilic csapatának a dán Aalborg Handbold együttesét kellett legyőznie, ezt az akadályt pedig sikerrel is vette a magyar rekordbajnok (összesítésben 71:66-ra győzött a Veszprém).

Négyes döntőbe jutott a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában

Négyes döntőbe jutott a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában

A Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 37-35-re kikapott a dán Aalborg otthonában a negyeddöntő szerdai visszavágóján, de 71-66-os összesítéssel megnyerte a párharcot.

A Veszprémen kívül a lengyel Lomza Vive Kielce, a német THW Kiel és a spanyol Barca együttese kvalifikálta még magát a kölni tornára. Az EHF a mai napon megtartotta az elődöntős párharcok sorsolását, ezek alapján pedig az első játéknapon, június 18-án a következő összecsapásokat láthatjuk:

  • THW Kiel – Barca
  • Telekom Veszprém – Lomza Vive Kielce

A Veszprémnek tehát a Kielce csapatát kell legyőznie, hogy másnap a döntőben játszhasson. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy óriási csatára kell számítani. A két csapat a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor hazai pályán a Veszprém tudott győzni 2 góllal (35:30), míg idegenben a Kielce csapata bizonyult jobbnak 3 találattal (29:32). A Kielce egyébként a Montpellier HB együttesét győzte le összesítésben 61:50-re a negyeddöntőben.

Szerintetek sikerül a Veszprémnek negyedjére is a döntőbe jutni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: