2022. 06. 21., Kedd, 07:19

Kizárják a Vardar Szkopjét a kézilabda Bajnokok Ligájából

A döntés mögött a 2017 óta tartó pénzügyi gondok állnak, az észak-macedón klub továbbra sem tudta rendezni a játékosaik felé a tartozásaikat.

Az észak-macedón 24rakomet.mk portál számolt be róla, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának pénteki ülésén született meg az a döntés, hogy a Vardar nem kap engedélyt az európai kupákban – sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában – való indulásra.

A portál azt írja, hogy a tartozások egy részét bár sikerült rendezni, az adósság visszafizetése nem a megfelelő ütemben zajlott és a szezon végére sem valósult meg a követelések teljesítése. Az EHF egyébként már az idei szezonra is feltételesen engedte csak a csapat indulását a BL-ben. A szövetség mostani döntése pedig azt jelenti, hogy a 2022/2023-as szezonban biztosan nem lesz ott a kétszere Final4 győztes (2017-ben győztek és 2019-ben, akkor pont a Veszprém ellen) a Bajnokok Ligájában.

A Vardar ezzel csatlakozott a „kizárt csapatok” köréhez, ugyanis az EHF nemrégiben azt is bejelentette, hogy a következő szezonban sem szerepelhetnek az európai kupasorozatokban orosz és fehérorosz kézilabda csapatok.

Mit szóltok hozzá?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: