2022. 06. 24., Péntek, 08:33

A következő két évben szinte teljesen kicserélődik a Veszprém kerete

Tegnap sajtótájékoztatót tartott a Telekom Veszprém, ahol négy új játékost jelentettek be, akik jövő nyáron csatlakoznak a klubhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő két szezonban 9 új játékos érkezik.

Azt már tudjuk, hogy az idei távozók mellett – Dejan Manaskov, Jorge Maqueda és Dörnyei Borisz – idén nyáron öt új játékos csatlakozik a Telekom Veszprémhez. Érkezik az izlandi balszélső, Bjarki Már Elísson (TBV Lemgoból), az egyiptomi balátlövő, Yehia El-Deraa (Zamalek SC-től), a fehérorosz jobbszélső, Mikita Vailupau (HC Meshkov Brestből), a szerb beálló, Fragan Pechmalbec (HBC Nantesből), valamint a Fejér-B.Á.L. Veszprém fiatal irányítója, Fazekas Gergő, akit viszont a klub egyből tovább is ad kölcsönbe a lengyel Wisla Plock csapatához.

A tegnapi napon egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a jövő nyári igazolásokat, amik nagy részét már pletyka szinten tudni lehetett, most azonban biztossá vált, hogy a 2023/2024-es szezonban újabb négy, bombaigazolás csatlakozik a Veszprémhez. Megállapodott a klub a Montpellier francia balszélsőjével, Hugo Descattal, a spanyol válogatitt irányítójával, Agustín Casadoval, az Aalborg Handbold svéd jobbátlövőjével, Lukas Sandellel és a Barcelona francia beállójával, Ludovic Fabregassal. A távozók tekintetében egyelőre annyit tudunk, hogy a csapatkapitány, Rasmus Lauge hazatér hazájába, a dán Bjerringbro-Silkeborg Håndboldba, a szlovén beállós, Blaz Blagotinsek pedig a Flensburgban folytatja majd.

Ez tehát azt jelenti, hogy a következő két szezonban 9 új játékos érkezik a klubhoz, és ha nem akar a vezetőség több posztra is 3-4 játékost, akkor a jelenleg ismert távozók névsora is növekedni fog. Hogy ez mennyire illeszkedik a tavalyi szezont megelőzően bejelentett modell- és szemléletváltáshoz, arra majd a jövő választ ad. Mindenesetre bárki is fogja irányítani a csapatot, nagyon nehéz lesz ennyi új játékost beépíteni és közben csapattá kovácsolni őket.

Most azonban a pihenésé az idő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: