2022. 06. 28., Kedd, 09:25

Hoppá! Jöhet a viadukt felújítása?

Keresik a csaknem 85 éve épült híd rekonstrukciójának kivitelezőjét, miután a város önkormányzata pályázatot írt ki a Szent István völgyhíd felújítására.

A pályázati felhívás az európai közbeszerzési értesítőben jelent meg, ezt a Magyar Építők szúrta ki. A dokumentum szerint a viadukt felújítását tartalmazza majd a hídpálya aszfaltdilatációs szerkezetének cseréje, a gyalogjárdák védőbevonatának felújítása, a Városlőd felől csatlakozó út burkolata teljes átépítése, a csatlakozó járdák javítása, a hídkorlátok és vezetőkorlátok dilatációs mozgáslehetőségének biztosítása a korlátdilatáció megfelelő kialakításával, a korlátok sérült elemeinek kiegyengetése vagy cserélése, valamint a híd alatti és melletti meredek rézsűoldalak tájkertészeti kialakítása.

A 2005-ben műemlékké nyilvánított híd Magyarország első völgyhidja, amely 1938-ban épült. Sajnos az elmúlt években leginkább negatív kontextusban lehetett olvasni a viaduktról, legutóbb akkor, amikor egy végzős veszprémi gimnazista vetett véget az életének úgy, hogy leugrott az 50 méter magas hídról. És bár évről-évre felmerül, hogy jó lenne valamiféle biztonsági rendszert kiépíteni oda, ez jelenleg nem szerepel a felújítási tervek között.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: