2022. 07. 25., Hétfő, 13:49

Még mindig nem tudni, a következő tanév rendjét

Egyelőre hiába várja több mint egymillió diák, iskola és tantestület, hogy fog zajlani a következő tanév, még mindig nem tudni.

Továbbra sem jelent meg a minisztériumi rendelet a 2022/2023-as tanév rendjéről, pedig elég hamar itt lesz a szeptemberi iskolakezdés. Az Eduline oktatási hírportál írta meg, hogy hetek óta várják az iskolák és a tanárok - meg nyilván a diákok és a szülők is - a következő, 2022/23-as tanév rendjét. A korábbi években júniusban már megjelent a jogszabály, így jogosan mindenki arra számított, hogy most is időben megtudja mikor kezdődik az új tanév, mikor lesznek a tanítási szünetek, és pontosan meddig tart az első félév. Idén azonban a tanév rendjéről szóló minisztériumi rendelet még nem jelent meg.

Az idén hivatalosan még sehol nem jelent meg a tanév rendje, amit elméletileg az oktatásért felelős miniszternek kell rendeletben kiadnia. Így az iskolák sem tudják hivatalosan tervezni a tanévet

Ezt még korábban a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke nyilatkozata. Hozzátette, a tanév rendje látszólag egy jelentéktelen dokumentum, de az iskolák életének megszervezéséhez elengedhetetlen.

Szeptemberig csak kitalálják…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: