2022. 08. 28., Vasárnap, 17:57

Megnyerte a hazai rendezésű tornáját a Telekom Veszprém

Bravúros játékkal, a Telekom Veszprém szerezte meg a II. Veszprém Handballcity Fesztivál serlegét.

A három napos fesztivál keretein belül megrendezett tornán a házigazda Veszprémen kívül, a THW Kiel, a Flensburg és a Kielce kapott meghívást. A négyesdöntőnek is felérő minitornán először a THW Kiel és a Lomza Industria Kielce csapott össze, ahol is a németek egy nagyon szoros mérkőzésen két góllal 35:33-ra verték a lengyeleket. Majd ezt követően a mieink léptek pályára, Momir Ilic csapata az SG Flensburg-Handewitt ellen küzdött meg a döntőbe jutásért. A végletekig kiélezett mérkőzésen nagyban hozzájárult a veszprémi sikerhez a csapat hálóőre, Vladimir Cupara, aki extra klasszis formában játszott. A végére sikerült a Veszprémnek közé rakni négy gólt és 35:31-re győztek az Építők.

Ez tehát azt jelentette, hogy a bronzmérkőzésen a Kielce és Flensburg csapott össze. A találkozó szorosan indult, a félidőben még a Kielce vezetett, de a második játékrészben a Flensburg bedarálta a lengyel csapatot. A harmadik helyért járó mérkőzésen a német csapat végül 38:32-re győzni tudott.

A döntőben pedig a Telekom Veszprém és a THW Kiel lépett pályára. Az első félidőben fej-fej mellett ment a két csapat, vezetett a Veszprém is, majd a Kiel is. A félidőre az Építők mehettek 2 gólos előnnyel, 18:16. A második játékrészben a Veszprém faképnél hagyta ellenfelét, amihez kellett Corrales is, aki bravúrt bravúrra halmozott a hazaiak kapujában. Az 54. percben aztán a 10 gól is meglett közte (33:23), azt követően pedig már csak az örömjátéké volt a főszerep. Végül nagyon könnyed győzelemmel a Veszprémé lett a saját rendezésű, II. Handballcity Fesztivál trófeája. Végeredmény Telekom Veszprém  34:27  THW Kiel.

A II. Veszprém Handballcity Fesztivál a klub 45. születésnapja alkalmából megrendezett eseménysorozat volt, ahol a mérkőzések mellett rengeteg kísérőprogram is várta a kilátogatókat. Fellépett a Hősök és a Halott Pénz is. 

De volt relikvia kiállítás is, valamint átadták a tavalyi szezon Carlos Perez Díját, amit a szurkolók ítéltek oda az előző idény legjobbjának, amit most Kentin Mahé vehetett át, valamint átadták a Marian Cozma „Év embere” Díjat is, amit a játékosok saját maguk közül ítélnek oda egyik csapattársuknak, idén Rodrigo Corrales kapta a díjat. Sőt a döntőt megelezően a klub és a szurkolók hivatalosan is elköszöntek a nyáron távozó Lékai Mátétól is.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: