2022. 10. 28., Péntek, 10:00

Veszprémben is számos pedagógus sztrájkolt tegnap

Október 27-én, csütörtökön újabb országos sztrájkot tartottak a tanárok, Veszprémből is több iskola pedagógusa csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

Tegnapi napon ismételten országos sztrájkot szerveztek a pedagógusok, miután továbbra sem változtat az egyre duzzadóbb problémákon a kormány. A munkabeszüntetés mellett számos figyelemfelkeltő akciót és szolidaritási kiállást szerveztek a napokban. Szerdán Balatonfüreden, míg csütörtökön Várpalotán alkottak élőláncot a szülők, diákok, tanárok és civilek, hogy felhívják a figyelmet az összeomló oktatás helyzetére.

Veszprémben is több intézményből csatlakoztak a tanárok az egységes, országos munkabeszüntetéshez. A Veszprém a közoktatásért facebook oldal információi alapján nem csak a középiskolákban, de általános iskolákban is sztrájkoltak a pedagógusok, többek között a Rózsa Úti Általános Iskolában, a Kossuth Lajos Általános Iskolában és a Deák Ferenc Általános Iskolában is. Volt, ahol kisebb, volt, ahol pedig egészen nagy létszámban csatlakoztak tiltakozáshoz. A Vetési Albert Gimnáziumban például 46 fő vett részt a sztrájkban!

Úgy tudjuk, hogy az ellenállás nem áll meg, novemberben is több demonstrációra, akcióra és sztrájkra lehet számítani!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: