2022. 12. 16., Péntek, 07:47

Veszprémi döntetlen Bukarestben

Ez volt az idei év utolsó BL csoportmérkőzése.

Az EHF Bajnokok Ligája 2022/23-as szezonjának tizedik mérkőzésén a Telekom Veszprém a Dinamo Bukarest együtteséhez látogatott. A meccs első találatát a hazaiak szerezték, Ali Zein vette be Corrales kapuját, amire jött is egyből a válasz Nenadic révén. Sőt, egy rontott román lövés után Nilsson góljával a vezetést is megszerezte a csapat. A 8. percben, döntetlen állásnál, csakúgy, mint Veszprémben, Bukarestben is megemlékeztek Marian Cozmáról. Néma csendbe borult az aréna. A 14. percben Akimenko góljával ismét a Bukarestnél volt az előny (7:6). A folytatásban Corrales több védést is bemutatott, elöl pedig jöttek a gólok, aminek köszönhetően sikerült fordítani (7:8). A találkozó 22. percében Vailupau is megszerezte első találatát, amivel sikerült hárommal meglépnie Momir Ilic együttesének (9:12). Xavi Pascual időt is kért. A Veszprém azonban továbbra is jól védekezett, támadásban pedig Elísson vette be egymás után háromszor is a hazaiak kapuját, így már négy góllal vezettünk a 27. percben (11:15). A szünetig viszont sikerült háromra zárkózniuk a romának, így 16:13-as előnyből várhatta az Építők a folytatást.

A második játékrészt Xavi Pascual együttese kezdte jobban, bő két perc alatt egyenlítettek a hazaiak (16:16). Momir Ilic időt is kért. Ami nem segített, hiszen eladtuk a labdát és Akimenko üreskapus találatával már a Bukarestnél volt az előny. A folytatásban állandósulni kezdett az egygólos román vezetés. Egészen a 41. percig, amikor ElDeraa találatával sikerült egyenlíteni, majd pár támadással később a vezetést is megszerezni Vailupau révén (20:21). Ezt követően felváltva potyogtak a gólok. Azonban a 48. percben Strlek üreskapus találatával 26:24-re sikerült ellépni a Veszprémnek. Sokáig viszont nem örülhettek, hiszen gyorsan egyenlítettek a hazaiak, így döntetlen állásról vágtak neki az utolsó 10 percnek. A hajrában végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az 58. percben Nenadic találatával megszereztük a vezetést, amire a másik oldalon jött a válasz, így egy támadása maradt a Veszprémnek arra, hogy megszerezzük a két pontot. Viszont nem jártak sikerrel, a veszprémi lövést hárítani tudta a hazaiak kapusa, így 31:31-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

Azt gondolom a szezon első felével elégedett lehetek, büszke vagyok a játékosaimra, ahogy küzdöttek hónapokon át. Sérülések sújtanak minket, mégis eljutottunk idáig. A meccsről: az első félidő fantasztikus védekezést hozott, kapusteljesítmény is nagyon rendben volt. A félidő végén persze volt néhány hibánk. A második félidőben labdákat veszítettünk, így a Bukarest könnyű gólokat tudott szerezni. Utána stabilizálódtunk és nagyjából felváltva potyogtak a gólok, a vége pedig már sajnos így alakult, ilyen a sport. Elégedett vagyok a játékunkkal, pontegyenlőséggel állunk a Párizzsal az élen a csoportban.

- értékelte a mérkőzést Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője. A csapatnak ez volt az idei évben az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése, legközelebb majd csak a világbajnokság után folytatódnak a csoportküzdelmek.

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: