2023. 01. 30., Hétfő, 15:45

Virágokkal és virtuális üzenetekkel állnak ki a tanárok mellett

Szolidaritási akciót szervez holnapra az aHang a pedagógusokért.

Január 31-én lesz az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulója, illetve ekkor végződik a mostani hétnapos oktatási sztrájk is. Ennek alkalmából hirdette meg erre a napra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szolidaritás napját.

A szolidaritás napjának alkalmából az aHang arra kéri a követőit, hogy válasszanak ki egy számukra fontos oktatási intézményt, legyen az akár a régi iskolájuk, a gyermekeik iskolája, a pedagógiai szakszolgálat vagy akár a számukra legkönnyebben megközelíthető iskola, és kedd reggel, legkésőbb 10 óráig helyezzenek el az épület előtt egy virágszálat – ezzel megüzenve a pedagógusoknak és minden oktatási dolgozónak, hogy nincsenek egyedül, támogatják őket a sztrájkban, megbecsülik a munkájukat.

A szervezet azoknak is lehetőséget nyújt, akik valamiért nem tudnának személyesen elmenni az általuk választott iskolához. Létrehoztak egy térképet, ahol egy “virtuális cetlin” lehet üzenni a kiválasztott oktatási intézménynek és az iskola dolgozóinak. Az elmúlt napokban már 200-nál is több üzenetet hagytak virtuálisan az iskolák előtt, a Veszprém, Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikumnak például ilyet:

Hálával és tisztelettel egykori nagyszerű iskolámnak, a Veszprémi Vegyipari Technikumnak, és köszönettel és biztatással az intézmény jelenlegi Igazgatójának és tanárainak, minden dolgozójának! Nagyszerű, hogy az idő múlása és a körülmények változása ellenére megtartották az iskola éltető szellemét: nem “szakbarbárokat”, hanem nagyszerű embereket nevelnek, alapos szaktudással is felvértezve!

Az aHang hisz abban, hogy azonnali változásokra és hosszú távú, széles körű egyetértésen alapuló tervekre van szükség a közoktatásban, ezért a továbbiakban is segíteni fogja a pedagógusok és a diákok küzdelmét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: