2023. 02. 08., Szerda, 21:52

Veszprémi vereség az év első BL meccsén

A mérkőzés kezdete előtt bemutatták a Veszprém legújabb igazolását is.

Szerda este ismét Bajnokok Ligája mérkőzést játszott a Telekom Veszprém a dán GOG ellen. Viszonylag szokatlan módon, a kezdő sípszó előtt azonban jött még egy meglepetés is, bemutatták az Építők legújabb igazolását, Nedim Remilit. A francia válogatott kézilabdázó Omar Yahia sérülése miatt érkezet szezon közben a Kielcétől, a 195 cm magas jobbátlövő 3,5 éves szerződést kötött a klubbal, így 2026-ig erősíti a Veszprém keretét. 

A Veszprém kezdte a találkozót, de Ilic lövése nem talált utat a kapuba. A GOG villámrajtot vett, 5 perc után 4:0-ra vezettek. A Veszprém nagyon pontatlan volt támadásban, ezért Ilic kénytelen volt időkéréssel felrázni csapatát. A vendégek 7:6 elleni játékot alkalmaztak támadásban, majd Vailupau szerzett gólt büntetőből, majd szélről emberelőnyben (11. per 4:6). Pechmalbec szerzett két remek gólt beállóból, majd Ligetvári egyenlített az üres kapura (8:8). Nenadic, Nilsson és ElDeraa érkeztek a félidő második felére, az egyiptomi átlövő góljával ismét döntetlenre álltak a felek. Cupara váltotta a kapuban Corralest és Vailupau büntetőjével először vezetett a találkozón az Építők (20. perc 13:12). Fej-fej mellett haladtak a csapatok rengeteg gólt szerezve, de Nenadic utolsó pillanatos bombájával 2 gólos előnnyel vonult szünetre a Veszprém.

A második félidőt két gyors góllal indították a dánok, emellett Mahé büntetőt hibázott. Cupara egy remek védés után magabiztosan lőtt az üres kapuba. Egy rövidzárlatot kihasználva a GOG ellépett 3 góllal, a Veszprém is megpróbálkozott a 7:6 elleni játékkal. Nenadic vezetésével elkezdte a felzárkózást a Veszprém, de a dánok sok üres kapus gólt lőttek (45. perc 29:31). Cupara védett óriásit, majd Ilic egyenlített egy nagy góllal (48. perc 32:32). A hajrába érve a dánok megint elhúztak 3 góllal, Ilic kikérte az utolsó időkérését is (56. perc 33:36. Mindent megpróbált a hazai csapat, de a GOG egy gólt megtartott a mérkőzés végére. Végeredmény Telekom Veszprém – GOG 36:37.

Először is szeretnék gratulálni a GOG-nak a győzelemhez. Azt gondolom megérdemelten nyertek. Nem vagyok elégedett természetesen, hogy a fantasztikus közönségünk előtt ebben a hangulatban veszítettünk. Aggasztó, hogy 0-4-el kezdünk egy találkozót, után egy kicsit jobban ment, de a védekezésünk továbbra sem volt az igazi. Tavaly a Portó ellen hasonló találkozót vívtunk, az akkor döntetlen lett. Sok játékosunk teljesen kiégve ért vissza a VB-ről, ahol nagyon sok mérkőzést játszottak. Nem fogok persze kifogást keresni. Ez egy nehéz szituáció, de dolgoznunk kell tovább, hogy visszataláljunk a saját játékunkhoz.

- nyilatkozta a mérkőzést követően Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője. A Veszprém legközelebb az SC Magdeburg ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában, idegenben. Nagy szükség lesz a jó játékra, ugyanis muszáj győzniük Ligetvári Patrikéknak, hogy megőrizzék a pozíciójukat a csoportban.

Gyerünk tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: