2023. 03. 10., Péntek, 11:12

Új falfestményt kapott Veszprém, fülesbaglyok leskelődnek ránk a Szent Imre téren

Új színfolttal gazdagodott Veszprém városa!

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik fontos törekvése, hogy rendhagyó, sokszor kihasználatlan területeket töltsön meg újra élettel. Ennek a szándéknak egy új, látványos fejezetéről került le a lepel pénteken a Szent Imre téren, az EKF és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen indította el a City of Light kurzust, melynek keretében a MOME diákjai terveztek a fényre, fényfestésre épülő látványelemeket, ezek közül most Perecz Annabella alkotása meg is valósult.

Az erdei fülesbaglyokat ábrázoló, több emelet magas festmény egy olyan központi falfelületet honosít, amely a város egyik új színfoltjává válhat. Az alkotás különlegessége lesz hamarosan az is, hogy a baglyok szemeiben elhelyezett lámpák éjjel világítanak, ez jelzi a baglyok éjszakai aktivitását. A lámpákat várhatóan tavasz végén szerelik majd be a kivitelezők.

A baglyokat a falra álmodó Annabella elmondta, hogy a festmény grafikai stílusát az 50-es évek illusztrációs világa, az aprólékos kidolgozás és a limitált színhasználat ihlette.

Hogy tetszik?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: