2023. 04. 13., Csütörtök, 20:43

Jön az idei szezon ötödik Veszprém-Szeged párharca

A hétvégi mérkőzés ráadásul az alapszakasz első helyéről is dönthet majd.

Szombaton délután 17:00-tól idegenben lép pályára a Telekom Veszprém az ősi riválisa, a Pick-Szeged ellen. A K&H Férfi Kézilabda Liga 21. fordulójának összecsapása azért is kiemelten fontos, mert minden bizonnyal ez a mérkőzés fog dönteni az alapszakasz első helyéről. Ha Momir Ilicék nyerni tudnak, akkor nagy lépést tesznek az első hely megszerzéséért, és akkor majd a Veszprém kezdheti hazai pályán a bajnoki döntő összecsapásait. Azonban, ha a Szeged győz, akkor nagy valószínűséggel ők végeznek az élen, miután pár fordulóval ezelőtt az Építők pontot vesztett a NEKA ellen. Bármelyik csapat is nyer, az alapszakasz megnyeréséhez persze az is kell, hogy a további fordulókban már ne veszítsenek pontot.

Ha az idei Veszprém-Szeged összecsapásokat tesszük mérlegre, akkor az igen csak az Építők felé billen el. A Telekom Veszprém a 2022/2023-as szezonban először október végén csapott a Tisza-partiakkal, akkor hazai pályán 31:26-ra győztek a bakonyiak. Ezt követően a BL történelem során első alkalommal találkozott egymással a két együttes, az első mérkőzést Szegeden játszották, ahol a Veszprém óriási verést mért a riválisára, 13 góllal tudtak győzni (23:36), majd a visszavágón ismételten kétvállra fektették őket (33:38). Legutoljára pedig a húsvét hétvégi Magyar Kupa négyesdöntőjének fináléjában játszottak egymás ellen, ahol Ligetvári Patrikék 32:25-re győztek, ezzel megszerezve a 30. Magyar Kupa címet a Veszprémnek.

Mindent összevetve a Veszprém mondható inkább a találkozó esélyesének, de az is biztos, hogy a szegedi játékosok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy hazai pályán bebizonyítsák a szurkolóiknak, hogy képesek mindenhonnan felállni.

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: