2023. 04. 24., Hétfő, 22:06

Fórumot szerveznek Veszprémben az új pedagógus státusztörvényről

Többek között olyan témákat járnak körbe, mint hogy mi vár rájuk, ha felmondanak, vagy, hogy mire kell számítaniuk, ha maradnak.

Május 4-én fórumot szervez a Veszprém a közoktatásért csoport az új státusztörvényről. Az eseményre várják a pedagógusokat, oktatókat, iskolai dolgozókat, szülőket és mindenkit, akit érdekel az oktatás, nevelés jövője.

Ne dönthessenek rólunk nélkülünk!

- írják a szervezők az esemény facebook oldalán. A fórumon olyan kérdéseket járnak majd körbe, mint hogy mi vár rájuk, ha felmondanak, hogy mire kell számítaniuk, ha maradnak vagy, hogy mit tehetnek a jelenlegi helyzetben.

Mint ismert, a kormány tervei szerint 2023. június 1-től minden közoktatásban dolgozót – tehát az egyházi, alapítványi, magánintézmények dolgozóit is – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének. A státusztörvény mindenkire nézve rendkívül hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, de a közalkalmazottak esetében a különbség drámai.

Az aHang oldalán időközben pedig már közel 5000 pedagógus nyilatkozott arról, hogy a státusztörvény elfogadása esetén mérlegelik, hogy elhagyják a pályát, vagy felmondanának! A módosítás értelmében nőne ugyanis a munkateher, tovább csökkenne a tantestületek és iskolák autonómiája, romlanának a munkakörülmények és a munkajogi szabályozás is, miközben nem teljesülne a pedagógusok legfőbb követelése: a méltányos bérek bevezetése.

Reméljük, sokan ott lesznek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: