2023. 04. 28., Péntek, 06:55

Közel száz filmet vonultat fel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál

A harmadik Magyar Mozgókép Fesztivált június 7. és 10. között rendeznek meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A fesztiválon, amely filmbemutatók és vetítések mellett szakmai programokkal és közönségtalálkozókkal is várja az érdeklődőket, az alkotások hét kategóriában versenyeznek, a díjátadó a rendezvény záró napján lesz. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok jelképes 500 Ft-os áron.

Az idei Berlinalén tartott világpremier után itt lesz Fehér György 1989-ben készült Szürkület című alkotása digitálisan felújított változatának hazai premiere. Az esemény háziasszonya Seres Gerda újságíró.

A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal,
felejthetetlen moziélménnyekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és
Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében. A fesztivál a magyar film legnagyobb hazai seregszemléje, így az elmúlt év legkiválóbb alkotásait láthatja itt a közönség.

Június 7-én a veszprémi Szentháromság téren A nemzet aranyai című alkotás díszbemutatójával kezdődik az esemény. A fordulatos és izgalmas dokumentumfilm hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot.

Várjátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: