2023. 05. 24., Szerda, 13:44

Lesz miért izgulni - a héten zárul a kézilabda bajnoki alapszakasz

Sok minden múlik az utolsó fordulón.

Pénteken és szombaton rendezik meg a K&H Férfi Kézilabda Liga első osztályának utolsó, 26. fordulóját. Bőven lesz miért izgulni, ugyanis most dől el, hogy bent marad az NB1-ben a Fejér-B.Á.L. Veszprém, ez pedig nem máson fog múlni, mint városunk másik csapatán, a Telekom Veszprémen. Na, de nézzük meg, hogy is áll most a tabella és mi változhat az utolsó fordulóban.

Első helyen a Pick Szeged áll 48 ponttal, egy ponttal közvetlen mögötte a Telekom Veszprém. A rekordbajnok Építők kizárólag akkor tudnák megszerezni az alapszakasz első helyét, ha ők győznek, míg a Szeged kikap a 11. helyen álló Komlótól, erre azonban roppant kicsi az esély. A Telekom Veszprém a 26. fordulóban a HÉP-Cegléddel csap össze, ami azért is nagyon fontos, mert jelenleg a Cegléd kieső helyen áll, 2 ponttal lemaradva a Fejér-B.Á.L. Veszprémtől. Tehát, ha az utolsó körben Ilicék legyőzik a Ceglédet, akkor bent tartják a másik városi csapatunkat, és hát lássuk be, ez nem is lehet máshogy, minthogy győznek.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém azonban maga is kiharcolhatja a biztos bennmaradást, ehhez azonban nekik a Csurgót kell legyőzniük idegenben, ami nem lesz könnyű. De a Telekom Veszprém már pénteken lejátssza a meccsét, így ha ők győznek, akkor szombaton már úgy léphetnek pályára Élesék, hogy biztosan az első osztályban szerepelnek majd jövőre is.

Gyerünk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: