2023. 06. 24., Szombat, 16:54

Ki lesz Lauge után az új csapatkapitány?

Egy biztos, nem lesz könnyű a dán klasszist ezen a poszton sem pótolni.

A 2023-2024-es szezonra ismételten jócskán átalakul a Telekom Veszprém kerete. Míg az idény végén távozott Rasmus Lauge (a dán Bjerringbro Silkeborg csapatában folytatja), Manuel Strlek (a horvát RK Nexe csapatában folytatja), Sipos Adrián és Ilic Zoran a német Bundesligaba igazoltak, míg Lukács Péter kölcsönben, a norvég Elverumhoz megy. Nem csak a távozók terén hosszú a sor, érkezik a csapathoz két francia klasszis, a balszélső Hugo Descat (Montpellier) és a beálló Ludovic Fabregas (Barcelona), de jön még a spanyol irányító, Agustín Cassado (MT Melsungen), valamint a Wisla Plock orosz balátlövője Sergej Kosorotov és az Aalborg svéd jobbátlövője, Lukas Sandell is.

Mindig óriási kérdés, hogy egy ekkora méretű játékosmozgást követően mennyi időbe telik az edzőnek összerázni a keretet, megteremteni a jó öltőzi légkört és összeszoktatni a régi és az új sztárokat. Ilicnek nem lesz tehát könnyű dolga, főleg nem úgy, hogy Lauge távozásával a csapatkapitányát is elveszítette a Veszprém. Az Építők trénerének új kapitányt kell választania, olyat, akit egyszerre elfogadnak a régi játékosok és az újonnan érkezők is. A kérdés az, hogy ki tudja ellátni ezt a cseppet sem egyszerű szerepet?

Ha abból indulunk ki, hogy kik vannak legrégebb óta a csapatnál, akkor Nilsson és Marguc jöhetnek szóba, a svéd beálló egyébként többször is volt már „pót-csapatkapitány”. Jó kérdés, hogy egy olyan csapatnál, mint a Telekom Veszprém, mennyire működne, ha kapus látná el, ezt a szerepet (nem ismeretlen azért ez a klubnál), de több mint valószínű, hogy Ilic nem Cuaparat, és nem is Corralest jelölné ki a pozícióra. Mahé lelkesedése, és a mérkőzések alatti pörgése szerintem illene a csapatkapitányi karszalaghoz, azonban Iliccsel való kapcsolata és a gyakori formaingadozása nem biztos, hogy legjobb jelölté tenné.

Kézenfekvő lenne Remili választása. Kitűnő játékintelligenciája van, jól kommunikál, bátor és ha szükséges felvállalja a vezető szerepet a mérkőzéseken is. Minden bizonnyal könnyen szót értene az érkező sztárokkal is, azonban ott van az a szempont is, hogy a francia klasszis még egy éve sincs a bakonyi alakulatnál.

Nem lesz könnyű dolga Ilicnek, amikor ki kell jelölnie az új csapatkapitányt. Ti kit választanátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: