2023. 06. 29., Csütörtök, 20:18

Óriási siker! Legjobb négy között a junior válogatott

Hatalmasat küzdve legyőzte Magyarország a horvátokat a negyeddöntőben.

Tovább menetel Magyarország U21-es kézilabda válogatottja, miután a középdöntős sikerek után csütörtök este Horvátországot is legyőzték a negyeddöntőben. Sótonyi László tanítványai a déli szomszédainkkal kerültek össze a német-görög közös rendezésű korosztályos világbajnokságon. Nem volt egyszerű dolga Ilic Zoranéknak, végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Bő tíz perccel a vége előtt még a horvátok vezettek egy góllal (20:21), de aztán jött a fordulat. A magyarok nagyon összeszedetten kézilabdáztak, megfordították az eredményt, majd el is tudtak lépni az ellenfelüktől.

A végjátékban öt gólos előnyt szereztek a mieink, amit a végéig meg is tudtak őrizni. A lefújáskor 28:23-as magyar győzelem született. Ez pedig azt jelenti, hogy a junior válogatottunk bejutott a világbajnokság elődöntőjébe. Bővben volt veszprémi érdekeltség is a mérkőzésen, hiszen a kapuban Palasics Kristóf korábbi veszprémi játékos, és Mikler Krisztián állnak, aki a BFKA-Veszprémben pallérozódik. De a keretben van a Telekom Veszprémtől most távozó Ilic Zoran, valamint az Építőktől kölcsönbe kerülő Lukács Péter is, illetve Pergel Andrej is, aki a városunk utánpótláscsapatában szerepel.

A döntőbe jutásért július elsején, azaz most szombaton mérkőzik meg Magyarország, ellenfelük pedig Izland lesz. A bronzmérkőzésre és a fináléra vasárnap kerül majd sor. A mérkőzéseket élőben követhetjük a Sport1 csatornán.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: