2023. 09. 26., Kedd, 09:55

Hamarosan indul a Móricz-regény alapján készült Tündérkert sorozat

Október 13-án, dupla epizóddal indul a Tündérkert című sorozat a Duna tévén.

A Tündérkert Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, azonos című kötete alapján készült. A nyolc részes sorozat további epizódjai heti rendszerességgel látható minden pénteken 21:00-tól a Dunán.

Magyarország harapófogóba került. A darabokra szakadt országot nyugatról a Habsburgok, keletről a törökök szorongatják. A két hatalmas birodalom közé ékelődött be a szabad magyarság utolsó bástyája: Erdély. De a békét Erdélyben is már csak hírből ismerik. Gyilkos harcok folynak a trónért, melyből végül a szemtelenül fiatal és vakmerő, nők által bálványozott Báthory Gábor kerül ki győztesen. Báthory mögött ott áll nagynénje, a véres grófnő néven ismert, Európa-szerte rettegett Báthory Erzsébet; valamint megfontolt, művelt tanítómestere, Bethlen Gábor.

A történelmi személyiségeket is felvonultató sorozatban Báthory Gábor (Katona Péter Dániel), Bethlen Gábor (Bokor Barna) és a véres grófnő néven ismert Báthory Erzsébet (Szamosi Zsófia) is feltűnik majd többek között. A további szerepekben Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra és Éder Enikő, valamint Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Lukács Dániel, Pál D. Attila, Dimény Levente, Henn János és Németh B. Kristóf látható.

Ki várja már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: