2023. 10. 20., Péntek, 08:20

Mutatjuk, hol lehet szavazni Veszprémben a hétfőtől kezdődő 7IGEN-es alternatív népszavazáson

A személyes szavazás október 23-tól kezdődik, de online már a mai naptól le lehet adni a voksainkat.

Október 23-án, azaz jövő hét hétfőn indul Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása. Az Egységes Diákfront és az aHang által szervezett „nem hivatalos referendumon” hét kérdésben mondhatunk véleményt a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban. Veszprémben október 23. és 30. között minden nap a Kossuth utcán, a Három Grácia szobor előtt felállított sátornál lehet majd szavazni.

A személyes szavazáshoz semmi másra nincs szükség, mint egy érvényes fényképes igazolványra, valamint lakcímkártyára. Fontos, hogy azok is leadhatják a szavazatukat, akik nem veszprémi lakosok, a szavazás nincsen helyhez kötve. Akik nem tudnak személyesen szavazni, ők online is leadhatják a voksukat, erről a 7igen.hu oldalon lehet tájékozódni. Online már mától, azaz október 20-tól szavazhatunk.

A 7 kérdés:

  1. Egyet ért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást?
  2. Egyet ért-e Ön azzal, hogy széleskörű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett?
  3. Az oktatásnak legyen súlya a kormányzati politikában, a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló Oktatási Minisztériumot?
  4. A magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak a pedagógushiány növekedésének megfékezése érdekében?
  5. Egyet ért-e Ön azzal, hogy állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát?
  6. Egyet ért-e Ön azzal, hogy az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába?
  7. Egyet ért-e Ön azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre?
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: