2023. 11. 24., Péntek, 10:09

A Veszprém tíz góllal verte a Celjét

A Telekom Veszprém házigazdaként 41-31-re legyőzte a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

Szergej Koszorotov góljaival indította a meccset a Veszprém, amely a hatodik percben kezdett ellépni a szlovénoktól, és csakhamar már 12-6-os előnyben volt. A bakonyiaknak több lövésük volt és kevesebbet hibáztak, mint ellenfelük, ez is indokolta a 17-10-es állást. Az első félidő Ignacio Biosca García 12. védésével, és csapata 22-15-ös vezetésével zárult. A szünet után sem változott a játék képe, a 36. percben már tíz találat volt a két együttes között. Ekkor már egy színvonalas edzőmeccshez hasonlított a találkozó, és bár a Celje egy 4-0-s sorozattal némileg visszazárkózott, ám Dragan Pechmalbec találataival csakhamar visszaállította a korábbi különbséget a magyar bajnoki címvédő, amelyben ekkor már a cserejátékosok remekeltek. A szlovénok Mitja Janc góljaival tartották magukat, de mivel 27 lövést rontottak, nem volt esélyük szorosabb eredmény elérésére.
    

Gasper Marguc hat, Lukas Sandell és Szergej Koszorotov öt-öt góllal, Biosca García 16, Nagy Benedek hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mitja Janc tíz, Grega Krecic öt alkalommal talált be, Rok Zaponsek tíz, Gal Gabersek hat védéssel zárt.


 

A hét győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a Barcelonát fogadják. A négy sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged jövő szerdán a horvát PPD Zagreb otthonában játszik a BL csoportkörében.

A két együttes huszadik egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 18. alkalommal győzött a Veszprém.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: