2023. 12. 05., Kedd, 15:04

Veszprémiek mentettek meg egy Viadukton öngyilkosságra készülő személyt

A Völgyhídon haladók felfigyeltek rá, beszélgettek vele, ezzel megmentették az életét.

2023. december 4-én a délutáni órákban egy elkeseredett, magányos személy készült végzetes lépést tenni a veszprémi Völgyhídon. Szerencsére, ebben az esetben csak a kísérlet, az öngyilkosság nem történt meg, ugyanis a Viadukton, több áthaladó személy észrevette, a rendőrök és a mentőegységek kiérkezéséig beszéltették, vígasztalták az élete eldobására készülő embertársukat, ezzel megmentették az életét.

Fontos, hogy figyeljünk embertársainkra, és ha olyan személyről tud környezetében, aki segítségre, törődésre szorul, kérjük, hogy jelezze azt szociális segítőknek. 

Az SOS Lelkisegély Szolgálat a nap 24 órájában elérhető, anonim szolgáltatás, mely ingyenesen hívható. 

 

írja a Veszprém Vármegyei Rendőrség.

Statisztikák szerint az öngyilkosságok száma a karácsony közeledtével és az új év elején emelkedik meg a legjobban. Ennek köze lehet ahhoz, hogy ilyenkor felértékelődnek, felnagyítódnak az emberi kapcsolatok, avagy azok hiánya. Emellett egyre több esetben vezető ok a megélhetési válság is. 

FIGYELEM!
<p>HA ÖN VAGY VALAKI A KÖRNYEZETÉBEN KRÍZISHELYZETBEN VAN, HÍVJA MOBILRÓL IS A 116-123-AS INGYENES LELKIELSŐSEGÉLY-SZÁMOT, VAGY KERESSE FEL A&nbsp;<a href="http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/">WWW.ONGYILKOSSAGMEGELOZES.HU</a>&nbsp;OLDALT!</p> <p>&nbsp;</p>


Gratulálunk a mentésben résztvevőknek, nekik köszönhetően most nem történt tragédia!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: