2023. 12. 06., Szerda, 00:35

Tömeges feltörés történt az OTP Simple fiók rendszerben

Kedd este 9 óra körül kezdődött a hackertámadás. 

Telex informàciói szerint, kedd este több ezer OTP Simple fiókot törtek fel adattolvajok, robotikai eszközökkel. 
A felhasználók adatai közé bejutva a tolvajok megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket, azonban a három jegyű CVC kódok nélkül nem jutottak sokra, enélkül ugyanis fizetési tranzakciókat nem tudtak végrehajtani, így szerencsére anyagi kár nem keletkezett. 

Az ügyről az OTP bank is nyilatkozott:

A tolvajok más, nem az OTP-s felületeken eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinàciókkal több ezer felhasználó fiókját valóban feltörték és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket. 

A Simple a feltört több ezer fiókot blokkolta, melyeknek helyreállításáról hamarosan értesítik az érintetteket, akik szerencsére a Simple alkalmazáson kívül bárhol használhatják a bankkártyájukat.
 

Az eset tanulsága, hogy nagyon nem szerencsés ugyanazt a felhasználónév/jelszó párost használni több felületen, ugyanis a kevésbé védett oldalakon az adathalászok könnyen hozzájuthatnak, és azzal máshol, jelen esetben az OTP Simple felületén könnyedén beléphetnek. 

Reméljük ti nem vagytok a sok ezer fiók tulajdonos között, amennyiben igen, az azonnali jelszómódosítás erősen ajánlott a fontosabb felületeken! 


 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: