2024. 03. 06., Szerda, 08:00

2028-ig meghosszabbították a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányának a szerződését

Mindezt tegnap jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A tegnapi napon jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy meghosszabbítják a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányának, Chema Rodriguez szerződését. A megállapodás értelmében a szakember kontraktusa 2028. augusztus 31-ig szól, jelentette be az MKSZ keddi sajtóeseményén Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

-Kölcsönös megelégedésünkre dolgozik Chema Rodriguez a férfiválogatottnál, amit jól jelez a tavalyi világbajnokságon kiharcolt hely az idei olimpiai selejtezőre, valamint az idén januári Európa-bajnoki 5. hely, amely a csapat történében a legjobb Eb-helyezés. Hosszú távra tervezünk Chemával, elégedettek vagyunk vele, kölcsönös akaratunk volt a szerződés meghosszabbítása, amely egyúttal egy üzenet, biztatás is az előttünk álló olimpiai selejtező előtt, hiszen talán ez is hozzájárul a csapat eredményességéhez. A selejtező sikerességében nagyon reménykedünk, azonban az ellenfelek igen erősek, a válogatott eredményes jövőjének zálogát viszont mindenképpen a jelenlegi stábban látjuk.

- fogalmazta meg az MKSZ elnöke. Chema Rodriguez úgy nyilatkozott, hogy nagyon boldog és hálás a szövetségnek, hogy tovább folytathatja a munkáját. A spanyol szakember kiemelte, a válogatott egy nagy család, és nagyon szeret a fiúkkal együtt dolgozni Magyarországon.

Chema Rodriguez 2019 nyara óta dolgozik a férfiválogatott mellett, 2022 tavaszáig Gulyás István mellett másodedzőként, azóta pedig szövetségi kapitányként. Vezetésével a válogatott a 2023-as világbajnokságon a 8., a 2024-es Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: