2024. 03. 26., Kedd, 08:59

Cipőre gyűjtenek a civilek a siófoki mentősöknek

Adománygyűjtést indított a Siófoki Mentő Alapítvány, hogy 37 pár cipőt vásárolhasson a siófoki mentősöknek

Igyekeznek összedobni annyi pénzt, hogy minden siófoki kivonuló mentős lábára jusson legalább egy pár munkavédelmi cipő. Az Országos Mentőszolgálat által biztosított évi 7000 forint cipőpénzből ugyanis mai árakon majd' öt évig kellene spórolni megfelelő, strapabíró lábbelire - írja a Magyar Narancs

A Siófoki Mentők most a ti segítségeteket kérik!! Céljuk, hogy minden szolgálatot teljesítő mentő lábára jusson egy új munkavédelmi cipő! Tehát az álmuk 37 pár cipő, amiben szolgálatteljesítés közben kényelmesen tudnak mozogni - szól a felhívás.

A siófoki állománynak harminchét strapabíró cipőre lenne szüksége összesen 1,2 millió forint értékben, vagyis 32 400 forint egy pár. 

Az Országos Mentőszolgálat koomunikációs igazgatója aa lap érdeklődésére azt írta, hogy a szervezetnél rendszeresített munkaruhák magas minőségűek, arculatuk illeszkedik a mentés egyéb arculati elemeihez. A magyarországi szervezett életmentés kezdetétől, illetve az Országos Mentőszolgálat 1948-as megalakulása óta problémát jelentett a szennyeződött ruhadarabok otthoni tisztítása, mára azonban valamennyi mentőállomáson megteremtődtek a gépi mosás feltételei, amit költségvetési lehetőségeink között tisztítószer-vásárlási hozzájárulással is támogatunk - fűzte hozzá Győrfi Pál. Hozzátette, hogy az OMSZ saját költségvetési forrásaiból kigazdálkodva nettó hétezer forintot biztosít cipővásárlásra. A jelenlegi munkaruha kapcsán az utóbbi időben panasz, kifogás nem érkezett, tapasztalataink szerint bajtársaink minden korábbi ruhavariációhoz képest elégedettebbek a jelenleg használtakkal - írta válaszában a kommunikációs igazgató.

Az elégedettségnek némiképp ellentmond a siófoki gyűjtés, hiszen a Mentő Alapítvány február 6-i levelében Siófok önkormányzatától is kért 500 000 forintot a munkacipők beszerzésére. A kérelmet a jegyző ellenjegyezte, mint törvényességi szempontból megfelelő kérelmet, be is került a márciusi előterjesztések közé, majd alaki kifogások miatt visszadobta a kérelmezőnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: