2024. 03. 29., Péntek, 19:10

Az első megvan! Győzött a Veszprém Szegeden

7 gólos előnyre tettek szert Ligetváriék.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai riválisához, az OTP Bank – Pick Szeged csapatához látogatott a Telekom Veszprém. A találkozót a Szeged kezdte, a veszprémi falban Descat, ElDeraa, Ligetvári, Fabregas, Remili, Vailupau, a kapuban Corrales, a cserepad szélén pedig Yahia Omar várta, hogy érkezhessen támadásba. Az első szegedi támadás során tehát Bánhidi harcolt ki hétméterest, de Corrales rögtön bravúrral kezdett, kivédve Sostaric büntetőjét. A gólgyártást veszprémi részről Fabregas indította el, majd sok elrontott szegedi támadás után az 5. perc végén 0:4 volt az állás. A 7. percbenben Hugo Descat meglőtte a 100. gólját is Veszprém színekben, az állás 1:6 volt ezzel. Mindkét csapat rövid idő alatt került helyzetbe ebben az időszakban, szegedi oldalon az átlövések domináltak, a Veszprémiek pedig többször tudtak indulni az ellenfél hibáiból vagy lehúzni szélre a labdát. A 15. percben az eredmény 7:13 volt.

A 22. percben Pechmalbec kiállítása révén emberhátrányba kerültünk, Frimmel majd Garciandia révén kettőre jött fel a Szeged, Kosorotov és Sandell érkezett. Félidőben Pick Szeged – Telekom Veszprém 17:20. A második félidőt a Veszprém kezdte, Elísson, ElDeraa, Remili, Yahia, Vailupau, Fabregas. A kapuban maradt Corrales.

Az első gólt Remili szerezte egy szép átlövésből. Védekezésbe pedig Ligetvári Patrik érkezett. A második félidő igazán tetszetős támadójátékkal indult, Remili, Yahia, Casado is zseniális gólpasszokat osztogatott, eredményes szélső és beállójáték hozta fel +6-ra az Építőket. A 37. percben 19:25-ös állásnál a Pick időt kért. Időkérés után a Szeged védekezése feljavult, zsinórban 3 Építők támadás végződött gól nélkül, így 24:28-as állásnál, a 42. percben Momir Ilic időt kért. Az eredmény nem változott érdemben, kapaszkodott a Szeged, Corrales nagyszerű védéseket mutatott be, szám szerint a 12. hárítását Bánhidi ellen, de a másik oldalon Imsgard is hozzá tudott tenni ebben az időszakban, az 50. percben az állás 26:30 volt. Az utolsó 10 percre a Szeged fáradni látszott, bejött Bodó, de a távoli lövések elmaradtak, 26:32-es állásnál az 53. percben kért időt Kárpáti Krisztián. Az utolsó gól Lukas Sandellé volt. Végeredmény Pick Szeged – Telekom Veszprém 30:37.

Folytatás a jövő héten!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: