2024. 08. 20., Kedd, 14:25

Győzelemmel mutatkozott be Xavi Pascual a Veszprém kispadján

A Veszprém Handball Club kedden lépett pályára egy felkészülési mérkőzés keretein belül.

Első és egyben utolsó hazai felkészülési mérkőzését játszotta augusztus 20-án a Veszprém Handball Club. A magyar rekordbajnok a cseh Dukla Praha együttesét fogadta a Veszprém Arénában. Szép számmal érkeztek nézők is, akik láthatták debütálni Xavi Pascualt, Nikola Grahovacot, valamint a felnőtt kerethez csatlakozó Végh Bálintot és Edwards Benjamint és Janowszky Botondot is. Luka Cindric nem volt ott a keretben míg Gasper Marguc és Sergei Kosorotov is hiányzott.

A találkozó egy klasszikus felkészülési mérkőzésnek illett be. A spanyol szakember rengeteg variációt kipróbált, többször forgatta a csapatát Xavi. A csehek nagy lendülettel kézilabdáztak, az első félidőben nagyon jól védett a kapusuk, aminek köszönhetően 15:13 volt a félidei eredmény. A második játékrészben fordítani is tudtak a vendégek, de aztán egy időkérést követően hamar magára talált a Veszprém és a védekezés is összeállt. Miközben Corrales is elkezdett védeni, támadásban 10 perccel a vége előtt már 31:23-ra ment a Veszprém. A Dukla Praha elfogyott a végére, 10 gólos előnyt is felépített a Veszprém, a végeredmény pedig 40:29 az Építőknek. 

 

Hamarosan pedig útra kel a csapat Németországba, augusztus 24. és 25. között ugyanis a So-Tech kupán vesz részt Xavi Pascual együttese.

A Sport 1-en követhetjük majd a Veszprém mérkőzéseit a So-Tech Cupon

A Sport 1-en követhetjük majd a Veszprém mérkőzéseit a So-Tech Cupon

A rangos kézilabda tornát augusztus 24. és 25. között rendezik meg.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: