2024. 08. 25., Vasárnap, 14:55

Megfogyatkozva is győzni tudott a Veszprém, megnyerték a So-Tech kupát

Ételmérgezési hullám söpört végig a Veszprém csapatában a döntőt megelőzően, 13 játékossal kellett végig jásztani a mérkőzést az Építőknek. 

A Veszprém Handball Club augusztus 24. és 25. között Halléban vett részt a So-Tech kupán. A szombati játéknapon nagyon magabiztosan 32:41-re győzték le a Füchse Berlin csapatát. A másik ágon a THW Kiel a HBC Nantes együttesét győzte le. Így a vasárnapi fináléban a magyar rekordbajnok Veszprém a Kiel ellen lépett pályára. Csakhogy a szombati mérkőzést követően este többen rosszul lettek a Veszprém csapatából, 5 játékos és 3 stábtag is ételmérgezést kapott, ami miatt Xavi Pascual egy igencsak megfogyatkozott kerettel vágott neki az összecsapásnak – Corralesnek nem volt cseréje például a kapuban, míg a 3 jobbszélsőből egy sem volt bevethető.

 

A mérkőzést a Kiel kezdte jobban, öt percet követően 4:2-re vezettek a németek. Wolf jól védett, míg támadásban hatalmas bombákkal vették be a Veszprém kapuját. Újabb öt perc elteltével Pechmalbec megszerezte az Építők találatát, amivel 9:6 volt az állás a Kielnek. A félidő utolsó harmadára 4 gólos német előnnyel fordultak a csapatok (14:10). Sandell góljainak köszönhetően a Veszprém vissza tudott kapaszkodni 3 gólra, félidőben THW Kiel – Veszprém Handball Club 19:16.

A második játékrészben a Veszprém összeszedettebben kezdte a játékot, 5 perc után egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették (20:21). Ezt követően a Kiel edzője időt is kért. 45 perc játékot követően a Veszprém már 25:29-re vezetett, Remili és Fabregas kapcsolata nagyon jól érződött a pályán, míg Corrales több fontos bravúrt is bemutatott a kapuban. A végén a Kiel szinte összeomlott, a Veszprém pedig ki tudta használ a helyzeteit. Végeredmény THW Kiel – Veszprém HC 34:38.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: