2024. 09. 18., Szerda, 10:33

Tűzoltók a gáton! - Veszprém vármegye részt vesz az árvízi védekezésben

Százharmincöt fős kontingens védekezik az árvíz ellen.

Vasárnap Magyarországot is elérte a Boris ciklon, amely lehűléssel, esővel és erős széllel érkezett. Ezt követte hétfőn a nyomában járó, és Közép-Európában már komoly pusztítást okozó árhullám. A Szigetközben tegnap már homokzsákokkal védekeztek, Somogy vármegyében viharos szél tombolt, a Duna fővárosi szakaszán is fokozott a készenlét, itt előreláthatólag szombaton tetőzik a vízszint - olvasható a katasztrófavédelem közleményében

Veszprém vármegye valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága 24/24-es szolgálati rendben dolgozik a következő napokban, hogy a vármegye védelmét zavartalanul biztosítani tudják mindaddig, míg a szomszédos vármegyék árvízi védvonalain dolgozó tűzoltóira a gátaknál van nagy szükség.

Pilismarótra negyvenegyen indultak útnak ma, a reggeli órákban, míg Vácra összesen kilencvennégy jól képzett, árvízi védekezésben tapasztalt tűzoltó indult el a délutáni órákban. 

 

Jelenleg több mint 527 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban, 208 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú. Az árvíz kedden 47 települést érintett, a védekezésben a hivatásos állomány mellett számos önkéntes is részt vett. Az intenzív munkálatok a mai napon is folytatódnak.

Veszprém vármegye 41 tűzoltója tegnap napközben Pilismaróton, a mai napon Dunabogdányban vesz részt a védekezésben. További 94 tűzoltó Vácott vesz részt a védvonalak kiépítésében, ők az éjszakai órákban dolgoznak. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban jelenleg képzésben részt vevő két vármegyei munkatárs, és három újonc is Pilismaróton, illetve a dunabogdányi gátak erősítésén dolgozik. További két háttértámogató munkatárs a magassági felderítésben drónos felvételek készítésével fogja támogatni az árvízi védekezést a mai napon. Az ő szaktudásukat a Margit-sziget közelében veszik igénybe. 

Vármegyénkből összesen 142 ember dolgozik a Duna közelében lakó emberek biztonsága érdekében a napokban.

Veszprém vármegye lakosságának mentő tűzvédelméért az itthon maradt hivatásos állomány 24/24 órás váltásban, a szokásos három szolgálat helyett kettőben felel hagyományosan magas színvonalon. Az alapfeladatok ellátása a vármegyében zavartalanul zajlik. 

Köszönjük a munkátokat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: