2020. 11. 27., Péntek, 10:29

Borbély Krisztián: Fotós szemmel is hálás téma Veszprém - GALÉRIA

Újabb veszprémi művészt fedeztünk fel, a lelkes Facebook görgetők számára már biztos nem ismeretlen Borbély Krisztián neve, amin nem is csodálkozunk, hiszen káprázatos képeket lő rendszeresen városunkról, amelyből most össze is állítottunk egy kisebb galériát, és ha már vele beszélgettünk, készítettünk hát egy rövid interjút is.

- Mikor és miért kezdtél el fényképezni? 

Krisztián: - Körülbelül 5 évvel ezelőtt kezdett el érdekelni a fotózás minden különösebb előzmény nélkül, mondhatni a semmiből lépett be az életembe. Az első 1-1,5 évben csak telefont használtam és mindenkinek azt bizonygattam, arra amire én használom egy mobiltelefon bőven elég lesz, nem kell nekem fényképezőgép. Aztán 2016 végén valami megváltozott és elkezdtem mélyebben elmerülni a fotózás rejtelmeiben, majd megvásároltam életem első fényképezőgépét egy belépőszintű tükörreflexes gépet.
A fotózásban mindig is szerettem, hogy kikapcsol, egyfajta hobbiként tekintettem rá amit szívesen csinálok szabadidőmben. Mindemellett jóleső érzés és motiváló a sok pozitív visszajezés is amiket a fotóimmal kapcsolatban kapok, vagy ha azt látom, hogy valamelyik képem egy lakás dísze lett és felkerült a falra.

- Hol tanultad a szakma rejtelmeit?

Valójában a szó szoros értelmében sosem tanultam a fotózást. Mivel érdekelt a dolog rengeteget olvastam róla, az alapokat Scott Kelby fotóskönyveiből szedtem össze és emellett rengeteg Youtube videót néztem meg minden fényképezéshez kapcsolódó témakörben. Idén tavasszal elkezdtem drónfotózással is foglalkozni, az ehhez szükséges tudást szintén az internetről szedtem össze.
- Veszprém melyik részét fotózod a legszívesebben, van esetleg kedvenc ?

A kedvencem Veszprém talán legpopulárisabb része a Benedek-hegy és környéke, de szívesen megyek a Betekints-völgybe is.

Ha érdekelnek Krisztián további fotói is azokat ITT találjátok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: