2023. 10. 05., Csütörtök, 08:25

Szeptember óta, már az ötödik héten Zebraszerdáznak Veszprémben – GALÉRIA

Egy biztos, nem mostanság fogják abbahagyni.

Hétről hétre beszámolunk nektek arról, hogy szeptembereben, az iskolakezdéssel együtt, újraindult a zebraszerda akció is Veszprémben. A zebraszerda mozgalom idén év elején alakult meg, amikor is egy anyuka elkezdett kijárni egy hozzá közeli gyalogátkelőhelyre és az oktatás súlyos problémáival kapcsolatos transzparenseket mutatott fel az arra járó autósoknak. A kezdeményezés híre nagyon gyorsan elterjedt és ország szerte csatlakoztak. Veszprémben tavasszal kezdtek el helyi civilek megjelenni a Kossuth iskola előtti zebránál.

Véglegesek az alternatív oktatási népszavazás kérdései

Véglegesek az alternatív oktatási népszavazás kérdései

Hamarosan kezdetét veszi Magyarország első, alternatív oktatási népszavazása, ahol hét kérdésben mondhatnak véleményt - már 16 éves kortól - az emberek a magyar oktatás helyzetéről és a legsúlyosabb problémákról. Az alternatív népszavazás hivatalos honlapján pedig már elérhetők a végleges kérdések i

A nyári szünet után, szeptembertől a városunkban is újrakezdték az akciót és sorozatban már ötödik hete kint vannak minden szerda reggel, és különböző táblákkal, valamint transzparensekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy azonnali reformokra van szükség az oktatási rendszerünkben. A zebraszerdából és a múlt heti oktatási akcióból is kiderül, hogy messze nem ért még véget az a tiltakozási hullám, ami lassan több mint másfél éve zajlik. Nem is lesz vége egyhamar, ahogyan arról mi is írtunk, október 23-tól az Egységes Diákfront és az aHang egy alternatív népszavazást is fognak tartani, ahol az oktatás hét legfontosabb kérdésben mondhatunk majd véleményt Veszprémben is.

Képek az október 3-i zebraszerdáról:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: