Aris Aris

2021. 04. 06., kedd, 09:53

El akarta gázolni a rendőröket, majd egy álló autóba rohant teherautójával az ámokfutó Tapolcán - VIDEÓ

Egészen hihetetlen képsorokat rögzítettek Tapolcán az egyik MOL kútnál.

Az egyik tapolcai Facebook oldal tette közzé azt a videót, melyet húsvét hétfőn rögzítettek a Monostorapáti felé vezető úton. A videón egy fehér Mercedes teherautó látszik, mely miután már összetört öt autót, a balesetnél helyszínelő rendőrök felé indult. A rendőrök még időben el tudtak ugrani az ámokfutó elől, aki ezt követően nemes egyszerűséggel szemből egy ott szabályosan várakozó személyautónak hajtott. Az autóban utazók nem voltak túl boldogok, ahogy a rendőrök sem, akik azonnal elfogták a feltehetőleg ittas férfit.

Frissítés 14.50: Közben befutott a rendőrség hivatalos tájékoztatása is az esetről:

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. április 3-án este arról, hogy egy autós Tapolcán kidöntött egy villanyórát. A kiérkező rendőrök igazoltatták a balesetet okozó 52 éves helyi férfit, és helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

 

police.hu

Két nappal később, 2021. április 5-én délelőtt a férfi Köveskál irányából közlekedett autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint ezt észlelte, balra kormányozta autóját, és áttért a másik forgalmi sávba. A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az intézkedés során az 52 éves járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, és a rendőrök vezetői engedélyének elvétele mellett büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

police.hu

Hazatérése után, aznap délután a férfi ismét volán mögé ült, majd egy kistehergépkocsival Tapolcáról elindult a 77-es számú főúton, Veszprém irányába. Monostorapátiig ment, közben három autónak ütközött, majd visszafordult Tapolca felé. Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött. A városba érve ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára, és az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott. A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

 

police.hupolice.hu

Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!