Heni Heni

2021. 05. 07., péntek, 09:43

Elkapták a veszprémi ékszerbolt egyik rablóját - VIDEÓ

A veszprémi nyomozók nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság online sajtótájékoztatón számolt be az ügy részleteiről.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a november 4-én történt rablótámadás kapcsán.

Kőkemény akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le egy veszprémi ékszerbolt rablásnál - VIDEÓ

Kőkemény akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le egy veszprémi ékszerbolt rablásnál - VIDEÓ

Szerda délután több fiatal férfi rontott be egy veszprémi ékszerüzletbe. A gyors és brutális rablótámadás során az eladó is rendesen megkapta a magáét, de a milliókat érő árukészletet is szépen kirámolták. Egy videó is érkezett a rablásról.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták. Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül. A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók 2021. május 6-án átvették a külföldi hatóságtól. Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

A másik elkövetőt a rendőrök továbbra is keresik.

Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!