2021. 10. 05., Kedd, 09:54

Hat órán át tartott a leállás, még a Facebook dolgozói is kizárták magukat

via

2019 tavasza óta a legnagyobb leállást szenvedte el a közösségi óriás és a hozzá köthető platformok.

Hétfő este 6 órától nagyjából éjfél magasságáig elérhetetlen volt a Facebook, az Instagram, a Messenger és a WhatsApp, de problémák adódtak még a szolgáltatóknál is a leállás következtében. A közel 6 órás hibát már nem lehetett elmismásolni, így a Facebook közleményben reagált melyben azt írták, szó sincs hackelésről vagy a felhasználók adatainak megszerzésére irányuló kísérletről, a leállás hátterében

a routerek konfigurációs beállításainak változása állt.

A probléma méreteit jelzi, hogy még maga Zuckerberg is bocsánatot kért posztjában, melyben leírta, hogy tisztában vannak azzal, az emberek mennyire támaszkodnak szolgáltatásaikra, hogy kapcsolatban maradhassanak azokkal akik fontosak számukra.

A probléma elhárítása egyébként azért tartott ilyen sokáig, mert a Facebook alkalmazottjai a belső, céges kommunikációt a Facebook külön erre szánt felületén keresztül végzik, amely természetesen szintén elszállt a leállás során sőt, más külső szolgáltatásba - mint például a Gmail vagy a Zoom - való belépéshez is a Facebook-azonosítást használják, ami így szintén inaktívvá vált, megnehezítve a munkájukat. Egyes hírek szerint néhány alkalmazott még az épületekbe és a konferenciatermekbe sem tudott bejutni, mert a belépőiket is érintette a hálózati hiba.

A tegnap esti memeáradatot pedig csak egyetlen példánnyal szeretnénk kiegészíteni:

De ez a poszt alatti párbeszéd a Twitter, a McDonalds, az Instagram, a WhatsApp, Adele és még sokak között is megér egy görgetést:

Ha még nevetnétek pár órát az elkészült meméken, EZT az oldalt ajánljuk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: