2022. 01. 31., Hétfő, 13:44

Mutatjuk, Veszprémben milyen arányban sztrájkoltak a pedagógusok

Ha valami egészében rengeti meg a veszprémi iskolák életét a 82nullanulla csapata egyből ott van, hogy érdeklődjön, tudósítson. A hétfői napon megrendezett országos méretű tanársztrájkkal kapcsolatosan kerestük a veszprémi székhelyű általános- és középiskolák mindegyikét, hogy megtudjuk, volt-e az intézményben pedagógussztrájk.

Lovassy László Gimnázium

A Lovassyban a sztrájk megrendezésre került, a pedagógusok mintegy 80%-a vett részt a sztrájkon, a diákok nagy része pedig bojkottálta az első két órát.

Padányi Katolikus Iskola

A Padányiban egy pedagógus se vett részt a sztrájkban a hivatalos tájékoztatás szerint.

Veszprémi SZC Ipari Technikum

Az Ipariban a hivatalos álláspont szerint senki se vett részt.

Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum

A Jendrassikban igazgatói kommunikáció szerint senki se vett részt.

Vetési Albert Gimnázium

A Vetési a pontos adatokat publikálni fogja oldalukon, de az intézményvezető elmondása alapján részt vettek a pedagógusok, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a koronavírus miatt rengeteg pedagógus azért maradt távol a munkától, mert betegek.

Veszprémben is sztrájkolni fognak hétfőn a pedagógusok

Veszprémben is sztrájkolni fognak hétfőn a pedagógusok

Hétfőn reggel számos veszprémi általános- és középiskola pedagógusa is csatlakozik az országos sztrájkhoz, amellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a közoktatás elhanyagolt állapotára adandó válaszokat nem halogathatja tovább a kormány.

Veszprémi Báthory István Általános Iskola

A Báthory intézményvezetője megerősítette, hogy igen, volt sztrájk, viszont pontos információt a tankerülettől kell kérnünk.

Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola

Megkeresésünk időpontjában nem volt az iskola elérhető, ám szülői beszámolók alapján biztosan tudjuk, hogy nagy számban vettek részt a tanárok, az első két óra elmaradt a Deákban is.

Veszprémi Dózsa György Általános Iskola

Nem nyilatkoztak.

Veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Megkeresésünk időpontjában nem volt az iskola elérhető, ám szülői beszámolók alapján biztosan tudjuk, hogy nagy számban vettek részt a tanárok, az első két óra elmaradt a Botevben is.

Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

A Kossuth intézményvezetője nem nyilatkozott.

Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola

Megkeresésünkre nem kívántak nyilatkozni.

Veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola

Az intézményvezető elmondása szerint iskolájában nem vettek a sztrájkon a pedagógusok részt.


A szakszervezetek szerint különben az előzetes adatok szerint az ország területén mintegy 20.000 pedagógus sztrájkolt. Az előzetes visszajelzésekhez képest ez sokkal gyengébb, szerintük a megfélemlítés és a koronavírus szólhatott közbe az akció sikerességébe.

A többi iskola anonimitását kérte, így csak annyit közlünk, hogy egy iskola tanári karának mindösszesen 7%-a vett részt a sztrájkon. Továbbá a pontos statisztikákkal kapcsolatban megkerestük a tankerültet, amint válaszolnak, publikáljuk.

Frissítés (2022.01.31., 16:40): megkeresésünkre a tankerületi igazgató, Szauer István, a következő információkat adta: "A mai figyelmeztető sztrájkban országosan a pedagógusok kevesebb, mint egyötöde vett részt. A sztrájk nem akadályozta a gyermekek felügyeletét és tanítását, a tanítás mindenhol a megszokott rendben kezdődött meg legkésőbb 10 órakor."

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: