2024. 04. 25., Csütörtök, 12:20

Festékpatronnal szórja meg a betörőket egy új biztonsági kamera

A PaintCam EVE mesterséges intelligencia segítségével hoz döntést arról, érdemes-e egy adott személyt távol tartani a háztól. Ha úgy ítéli hogy érdemes, akkor nem kegyelmez és alaposan megjelöli a betolakodót.

Ma már egészen megszokott funkciónak számít a biztonsági kameráknál a mozgásérzékelés, az éjjellátás vagy akár az arcfelismerés. A PaintCam azonban továbbmegy a bizonyítékgyűjtésnél és a tettek mezejére lép: a paintballozásnál használt festékgolyókat lő ki, ha illetéktelen próbál meg behatolni a házba.

Az előre rögzített arcok - mint családtagok, barátok -, persze megússzák a pöttyözést, a támadás meghozatalában pedig az AI segíti a mini fegyverrel ellátott kamerát.

A kamerát egyelőre ne keressétek az áruházakban, még csak előrendeléseket lehet rá leadni a Kickstarteren. 

A festékpatronok ugyan nem feltétlenül riasztják el az elszánt betörőket, de azért kíváncsiak lennénk kit nem sarkallna menekülésre, ha a semmiből festépatronok kezdik el sorozni.

A cég következő modellje lép még egy szintet: könnygázzal teli patronokat fog kilőni. Kíváncsiak vagyunk mennyire terjed majd el ez a fajta védelem, mindenestre nem lennénk se postások, se szomszédok ott, ahol ez a szerkezet szolgálatba áll. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: