2022. 04. 11., Hétfő, 14:11

Ukrajnának adományozta a koporsós tánccsoport az NFT-jük eladásából származó pénz felét

Most komolyan, még áprilisi tréfaként se tudtunk volna egy ilyen sztorit összerakni!

Aki az elmúlt éveket nem egy barlangban töltötte, minden bizonnyal akár már nálunk is belefuthatott az igencsak egyedi stílusáról ismeretes táncoló temetkezési bandába. A ghánai csapat még 2020-ban robbant be a köztudatba futótűzként terjedő temetkezési felvételeikkel, mely során koporsókkal a vállukon táncolnak mintegy különleges temetési szertartásképp. 

Nos a csapat él és virul, ezúttal pedig nem egy videóval, hanem egy nagyra értékelhető gesztussal kerültek be a hírekbe: 250 000 dollárt adományoztak a Back and Alive ukránokat támogató szervezetnek.

És hogy honnan a pénz? Természetesen NFT-ből! A csapat ugyanis április 7-én az eredeti videó NFT-jét aukcióra bocsátotta, a bevétel 25 százalékát az említett szervezetnek utalták, a másik 25 százalékát egy ukrán reklámügynökség munkatársai kapták. A maradék 50 százalékot a srácok szétosztották maguk közt és mint mondják, fejlesztésekre költik majd hiszen ahogy azt nem sokan tudják, a több milliós nézettséggel rendelkező videóik után egyetlen petákot se kaptak. Minden cent a videó alatti zene jogtulajdonosaihoz került.

Így kerek ez a sztori!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: