2022. 04. 12., Kedd, 10:30

Vádat emeltek a veszprémi ékszerüzletet kiraboló, 12 milliót zsákmányoló román rablókkal szemben

Az egész országot bejárták a rablás felvételei, mely során akciófilmbe illő módon zsákmányoltak Veszprémben közel 11,7 millió forint értékű ékszert. Két tettest azóta elfogtak, most pedig vádat is emeltek ellenük.

Súlyosabban minősülő rablás bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a két román állampolgárral szemben, akik társaikkal együtt 2020. november 4-én kalapácsokkal felfegyverkezve raboltak ki egy veszprémi ékszerüzletet.

A vádirat szerint a két 30, illetve 40 éves férfi - négy ismeretlenül maradt társával együtt - már napokkal korábban kiszemelte a veszprémi ékszerboltot, és felderítette annak környezetét.  Az elkövetők végül 2020. november 4-én délután csuklyában, magukat símaszkkal, egészségügyi maszkkal álcázva megjelentek a bevásárlóközpontban, hogy az üzletet kirabolják.

Az üvegezett tárolók széttöréséhez kalapácsokat vittek magukkal, majd amikor az üzletbe értek, annak önműködő ajtaját a menekülésük megkönnyítése végett előre elkészített villás faszerkezetekkel kitámasztották, az eladópult és az ékszertároló vitrin üvegét pedig betörték.

Az üzletben tartózkodó sértett próbálta megakadályozni a rablást, azonban az elkövetők meghátrálásra kényszerítették, és az ékszereket a magukkal vitt sporttáskákba rakták. A sértett még ezt követően is szembeszállt az elkövetőkkel, de egyikük kalapácsnyéllel megütötte és ellökte, majd az eltulajdonított értékekkel együtt távoztak. A vádlottak és ismeretlen társaik az üzletből közel 11 700 000 forint értékű ékszert tulajdonítottak el.

Az ügyészség a vádiratában a két vádlottal szemben - akiknek elfogására európai elfogatóparancs kibocsátását követően, Romániában került sor - fegyházbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő végleges hatályú kiutasításukat indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: