2022. 10. 02., Vasárnap, 18:22

Szerdán utcára vonulnak Veszprémben a pedagógusok

Szeptember 5-én, az pedagógusok világnapján élőláncot szerveznek Veszprémben a közoktatásért.

Egyre forróbb a helyzet a hazai közoktatásban, hogy csak a legutolsó hírt hozzuk ide, a múlt héten kirúgtak öt pedagógust, amiért polgári engedetlenségbe kezdtek, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira. Október 5-én a pedagógus szakszervezetek egységes, országos sztrájkot hirdettek meg, információink alapján pedig több veszprémi iskolában szintén élni fognak munkabeszüntetéssel a tanárok.

Óriási a probléma. A diákok leterheltsége, a korszerűtlen módszerek, a pedagógusok hiánya és alulfizetettsége mind-mind a helyzet súlyosságát mutatja. Az elmúlt időszakban számos megmozdulás, demonstráció és figyelemfelhívó akció volt országosan, de a kormány továbbra sem reagál érdemben ezekre a problémákra.

Most szerdán, október 5-én Veszprémben is megmozdulnak a tanárok és mindenki, akinek fontos az oktatás helyzete. Élőláncos demonstrációt szerveznek délután négy órától a Kossuth Iskola előtt.

Mindenkit várunk, aki szeretne tenni a változásért! Gyere fekete ruhában és színes cipőben, és hozd a barátaidat, ismerőseidet!

- írják a szervezők az esemény facebook oldalán. Fontos információ, hogy az élőlánc a Kossuth Iskola elől indul, és a járdákon folytatódik majd. A rendezvény pedig pártpolitikától mentes, törvényes, a rendőrség engedélyével zajlik.

Csatlakozzatok ti is, ha számotokra is fontos az oktatás ügye!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: