2022. 10. 11., Kedd, 14:59

Szolidaritási flashmob lesz Veszprémben az oktatásért és a sztrájkoló pedagógusokért

Az oktatásért és a sztrájkoló pedagógusok melletti kiállásként flashmobot szerveznek Veszprémben a hét második felében. A pontos dátum egyelőre még nem ismert!

A Veszprém a közoktatásért facebook oldal tett közzé egy figyelemfelhívó bejegyzést, amelyben arról írnak, hogy a hét második felében flashmobot szerveznek a városban az oktatásért és a sztrájkoló pedagógusok melletti kiállásként. Pontos helyszínt és időpontot azonban csak az adott nap reggelén teszik közzé, ezért nagyon fontos, hogy mindenki csekkolja reggelente az oldalukat.

Mint ismert, a tanévkezdés újra felforrósította a levegőt az oktatásban, miután a kormány továbbra sem hajlandó érdemben reagálni a pedagógusok – és most már a szülők és a diákok – követeléseire. Sőt a tankerületek kirúgással fenyegető leveleket küldenek azoknak a tanároknak, akik polgári engedetlenséggel állnak ki az igazukért. Múlt héten számos megmozdulás volt országszerte, szerdán sztrájkoltak a pedagógusok, Veszprémben pedig több, mint 1200 ember vonult utcára az oktatásért és a tanárokért.

1200 veszprémiből állt az élőlánc a tanárokért - A Kossuth iskolától egészen a Hangvilláig állt a sor - GALÉRIA

1200 veszprémiből állt az élőlánc a tanárokért - A Kossuth iskolától egészen a Hangvilláig állt a sor - GALÉRIA

Az ország több pontján demonstráltak tanárok, szülők és diákok a hazai közoktatás egyre kilátástalanabbnak tűnő helyzete miatt. Egészen elképesztő összefogásnak lehettünk tanúi a minap Veszprémben is, hiszen maguk a  szervezők is csupán 140 főre kértek területfoglalási engedélyt a szerdai veszprémi

Most pénteken ismételten országos, egységes sztrájkot hirdettek a pedagógusok, este pedig újabb hatalmas demonstráció várható a fővárosban, sőt október 23-án is utcára vonulnak az oktatásért. Amennyiben nem lesz előrelépés, akkor úgy tudjuk, novemberben további munkabeszüntetések következnek az iskolákban.

Amint további információkat tudunk meg a veszprémi eseményről, mi is beszámolunk róla! Hajrá veszprémi pedagógusok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: