2024. 09. 20., Péntek, 08:24

Közel 600 fecskéből 330-at már szabadon is engedett a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány

Az eső és a szél miatt a fecskék nem tudtak magasan repülni, ráadásul a melegebb aszfaltra is leültek. Balatonalmáditól egészen Keszthelyig több ezer halott fecske volt az úton vagy az út szélén.

Sajnos tucatjával pusztultak el a fecskék a cudar idő miatt, ám a hatalmas összefogásnak hála rengeteget meg is mentettek:

Ezrével pusztulnak a fecskék a Balatonnál

Ezrével pusztulnak a fecskék a Balatonnál

Tömegesen pusztulnak a madarak a Balaton északi partján, a fecskék egy része legyengült, többségüket pedig az autósok gázolják el.
Múlt hét pénteken kezdődött az egész egy partifecskével, ő volt a legelső beérkező fecske. Akkor még nem gondoltuk, hogy ilyen durva lesz a helyzet. Számítottunk rá, hogy sajnos sok fecske szorul majd mentésre, de arra álmainkban sem gondoltunk volna, hogy ennyi - írja a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány Facebook-oldalán.
 
Erőfeletti teljesítményt nyújtott mindenki, civilek, mentőszervezetek, nemzeti park, de én mégis a minket segítő önkénteseknek, munkatársaknak tartozom óriási hálával. Nélkülük, nélkületek nem sikerült volna így.

Nem sikerült volna az, hogy a közel 600 beérkező fecskéből a tegnapi és a tegnapelőtti napon 330 fecskét tudtunk elengedni.

Mert összefogva, egymást segítve csodákra vagyunk képesek. Az pedig igazi csoda, hogy a sok veszteség mellett mégis rengeteg fecske szelheti most az eget - tették hozzá.

Szerencsés utat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: