2022. 10. 13., Csütörtök, 18:53

Veszprém újra megmozdult az oktatásért és a tanárokért

Egy óriás felkiáltójelet formáltak a flashmobban résztvevők csütörtökön délután a Kossuth utcán, hogy megmutassák, közösen állnak ki az oktatásért.

Csütörtök délután flashmobot szerveztek a közoktatásért és a pedagógusokért. Az eseményt szervező „Veszprém a közoktatásért” csoport csak aznap reggel árulták el a pontos időpontot és a helyszínt, de így is szép számmal csatlakoztak hozzájuk a városból. Az akció során egy hatalmas felkiáltójelet formáltak meg a jelenlévők, amely az elmúlt időszak oktatással kapcsolatos demonstrációinak a szimbólumává vált.

A flashmob célja az volt, hogy kiálljanak az oktatásért, a tanárokért, a diákokért, a szülőkért és a jövőnkért. A szervezők kiemelték, hogy támogatják az országszerte sztrájkoló pedagógusokat. Szolidaritásukat fejezzük ki az elbocsájtott és a megfenyegetett tanárokkal és nem hallgatnak. Az eseményen természetesen ismét felcsendült a diáktüntetések másik ikonikus szimbólumává vált dal, a Mi vagyunk a grund is.

Felemelő látni, hogy Veszprémben is kiállnak a szülők és a diákok a tanáraik mellett,  a város újra megmutatta, hogy képes összefogni az oktatásért!

Köszönjük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: