2022. 11. 23., Szerda, 19:25

December elején nyithat a Füredi jégpálya, de drágábbak lesznek a belépők

A tervek szerint december 10-től lesz látogatható a város népszerű műjégpályája. A Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen lehet majd korcsolyázni, olvasható a város honlapján.

A város vezetése a drasztikus energia áremelkedés ellenére is fontosnak tartja a jégpálya kinyitását. Így úgy néz ki, hogy ha az időjárás is lehetővé teszi, akkor december 10-én kinyit a balatonfüredi jégpálya. Továbbra is a Zákonyi-parkban lesz majd látogatható a 900 négyezméteres korcsolyapálya, és úgy tudni, hogy a növekvő energiaárak miatt a térségben nem is lesz máshol alaklom korizni majd (ha csak persze nem fagy be a Balaton).

A jégpálya működtetése rendkívül energiaigényes, hiszen mesterségesen állítjuk elő rajta a jeget, amihez rengeteg villamos energiára van szükség. A város vezetése a terhek ellenére úgy döntött, hogy idén is biztosítani szeretné ezt a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget Balatonfüreden, hiszen a jégpálya közösségi élményt nyújt a helyieknek és a városba látogatóknak egyaránt

- mondta el Holczer András, a város alpolgármestere. A belépőárak egyébként emelkednek, de a 14 év alatti balatonfüredi lakosok hétköznapokon továbbra is ingyenesen látogathatják majd a műjégpályát.

Várjátok már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: