2022. 12. 30., Péntek, 14:23

Chema Rodriguez: Teljes erőnkkel a vb-re fókuszálunk

Január 5-én már felkészülési mérkőzést fog játszani a magyar férfi kézilabda válogatott Szlovénia ellen.

 

Január 11-én kezdődik a lengyel–svéd közös rendezésű férfi kézilabda világbajnokság , ahol a magyar válogatott is pályára lép majd. A csapat a torna előtt kétszer is megmérkőzik Szlovéniával, január 5-én idegenben, majd január 7-én Nagykanizsán, ezt követően január 10-án utazik Kristianstadba, a vb-csoportmérkőzések helyszínére, és két nappal később 18 órakor Dél-Korea ellen kezdi meg a világbajnokságot. 
Egyéni kondicionális edzésprogrammal kezdték meg a játékosok a vb-felkészülést a bajnoki-, illetve európai kupamérkőzések december közepi zárását követően. Szerencsére az előzetesen behívott játékosok közül mindenki itt tud lenni velünk Telkiben. Teljes erőnkkel a vb-re fókuszálunk, nagyon jól dolgoznak a fiúk. Többszörözött motivációval készülünk, hiszen a világbajnokság nagyon fontos verseny, ráadásul az olimpia szempontjából is kiemelkedő a jelentősége, ezen felül mi nagyon szeretnénk kijavítani a legutóbbi Európa-bajnoki szereplésünket is.

- nyilatkozta Chema Rodriguez, a válogatott szövetségi kapitánya. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, mérkőzésenként 16 játékos léphet pályára.

A magyar férfiválogatott kerete:

  • Kapusok: MIKLER Roland (OTP Bank-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (MOL Tatabánya), PALASICS Kristóf (HSA NEKA)
  • Jobbszélsők: RODRIGUEZ ALVAREZ Pedro (MOL Tatabánya), BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros)
  • Jobbátlövők: ILIC Zoran (Telekom Veszprém), LEIMETER Csaba (PPD Zagreb, horvát), ANCSIN Gábor (MOL Tatabánya)
  • Irányítók: JUHÁSZ Ádám (SL Benfica, portugál), LÉKAI Máté (Ferencváros), HANUSZ Egon (TvB Stuttgart, német)
  • Beállók: BÁNHIDI Bence (OTP Bank-Pick Szeged), ROSTA Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC)
  • Balátlövők: BODÓ Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
  • Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), KOVACSICS Péter (Ferencváros)

Hajrá magyarok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: