2023. 04. 20., Csütörtök, 09:50

Veszprémi siker - Rasovszky és Betlehem is olimpiai A szintes 1500 méter gyorson

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is olimpiai A szintes időt ért el 1500 méter gyorson a Kaposváron zajló úszó országos bajnokság nyitónapján.

A kaposvári, jubileumi 125. országos bajnokság nyitónapjának legnagyobb dobása Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid 1500-as parádéja volt: a veszprémi klubtársak simán megúszták az olimpiai A-szintet 1500 gyorson, ami az új szabályok szerint gyakorlatilag kvótát ér a 10km-es nyíltvízi viadalra is. Rajtuk kívül még a 200 vegyest megnyerő Zombori Gábor és az 1500-on ezüstérmes Flück Nóra kvalifikált a fukuokai vb-re, míg ugyanezen a távon Sebestyén Dalma egyetlen századdal maradt el a párizsi szinttől. Milák Kristóf száz gyorson zsinórban harmadszor lett magyar bajnok - írja a musz.hu

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid nem húzta sokáig, gyakorlatilag az első adandó alkalommal lecsaptak a párizsi kvótákra: 1500 gyorson 15:00.99-nél jobb idővel garantált indulási jog jár a medencében, és az új kvalifikációs szabályok értelmében a 10km-es nyíltvízi számban is (ha csak nem táltosodik meg valamelyik hazai rivális, és jön fel úgy 2024-ig, hogy adott esetben kiszorítja valamelyiküket). Márpedig mindketten simán 15 percen belül értek a falhoz, azaz a kvótaszerzés első lépcsőfokát máris kipipálták.

Le a kalappal!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: