2023. 06. 12., Hétfő, 10:33

Esett egy kicsit - Víz alá került Pápa vasárnap

Pápán és környékén a hirtelen lezúduló eső miatt a szokásosnál többször kellett beavatkozni a tűzoltóknak tegnap.

Pápán hét helyszínen is a felgyűlt esővíz okozott problémát - a víz udvarokban, pincékben gyűlt fel, lépcsőházakba tört be. A pápai hivatásos egységek mellett két esetben a pápai önkéntes tűzoltók végezték a víz eltávolítását szivattyúval.

A város Kert utcájában a hivatásosok és az önkéntesek egymás munkáját segítve, négy szivattyút működtetve védték a lakóépületeket és szüntették meg a forgalmi akadályt. Nagygyimóton és Egyházaskeszőn is a villámárvíz miatt kellett beavatkozni. Előbbi helyszínen a pápai hivatásosok, utóbbin az egyházaskeszői önkéntesek végezték a kárfelszámolást. 

Szentkirályszabadján, Bakonybél közelében és Pápán is kidőlt fák nehezítették a közlekedést. A veszprémi hivatásos, a zirci önkormányzati és Pápa hivatásos egységének adtak munkát a növények.Balatonakarattyán csőtörés következtében állt egy pincében hatvan centi magasan a víz. A balatonfűzfői hivatásos egység avatkozott be. 

A hajmáskéri Kossuth utca egyik ikerházi lakásában a falburkolatban lévő vezeték, illetve paplan izzott. A pétfürdői hivatásos egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók porral oltóval megkezdték az oltást, amit az egységek egy vízsugárral fejeztek be, majd átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt. Az ingatlan lakható maradt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: