2023. 06. 16., Péntek, 11:36

Pont Csopak - Sisi rappel az év legvagányabb dokumentumfilmje előtt

A nők és a művészet kapcsolatáról szól majd a Pont Csopak június 24-i eseménye. Olyan erős nőket mutat be, akik szavakkal, dalokkal, festményekkel küzdenek az olykor láthatatlan, máskor nagyon is konkrét sztereotípiák ellen.

A koncert, vetítés és beszélgetés olyan erős nőket mutat be, akik szavakkal, dalokkal, festményekkel küzdenek az olykor láthatatlan, máskor nagyon is konkrét sztereotípiák ellen. A délután kezdődő rendezvényen fellép a magyar hiphop-szcéna legkarakteresebb női előadója, Sisi, saját könyve alapján osztja meg hétköznapi szorongásait Benedek Ágota író, látható lesz a cannes-i Arany Pálmával díjazott magyar rövidfilm, a 27, és Magyarországon a Pont Csopakon mutatják be a világ rangos filmfesztiváljain taroló Apolonia, Apolonia című dokumentumfilmet. Az esemény vendége lesz a film rendezője, Lea Glob is. 

Az év legfelkapottabb női rapelőadója, a friss Fonogram-díjas Sisi különleges koncerttel készül a csopaki vízimalom kertjében rendezett eseményre. Az underground hiphop friss tehetsége fontosnak tartja, hogy képviselje azokat a nőket, akik szeretnének saját világot teremteni maguknak.

Ehhez kapcsolódik Benedek Ágota felolvasása is. Az író saját élethelyzeteiből merítő, szókimondó szövegeiben helyet kapnak a 21. századi fiatal nők frusztrációi és párkapcsolati nehézségei is. 



A Balaton környékén először lesz látható Buda Anna Flóra 11 perces rövidfilmje, a 27, amely az idei cannes-i filmfesztiválon megnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: