2023. 06. 19., Hétfő, 10:59

Fesztivál lesz fesztivál hátán - Indul a szezon!

Júniustól októberig a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a ZamJam, a STRAND, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a Plázs, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Veszprém - Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa keretében a Gyárkert, a Balaton Piknik és még számos program több száz hazai- és világsztár lép fel a Balaton partjainál.

Nincs megállás, júniustól októberig egymást érik a különböző haza fesztiválok. A Plázs Siófok több hónapon át várja közönségét, akárcsak a Kultkikötő, idén 5 helyszínen. Amíg előbbi koncertekben erős, utóbbi elsősorban színházi programokkal tölti meg a nyarat. A Kultkikötő meghívására a Balaton partjára érkezik Hernádi Judit és Kern András a Kalamazoo című előadással, Hobo a Hé, Magyar Joe! című produkcióval, de színpadra lép Csákányi Eszter, Udvaros Dorottya, Szabó Győző és Rezes Judit, Pindroch Csaba, Fullajtár Andrea és a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata is. Június végén sokadszorra várja Zamárdiba közönségét a Balaton Sound, amelynek idén is szerves része a tíz éve indult B.my.Lake

A nemzetközi elektronikus zenei előadók közül fellép Hardwell, Tiesto, Armin Van Buuren, Carl Cox és Adam Beyer is.  Július utolsó napjaiban folytatódik a tavaly indult ZamJam, amelynek fő helyszínén, a vízparti Mol Színpadon fellép az Earth Wind and Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő és Szikora és a Csík Zenekar. Városszerte irodalmi, jazz- és sportprogramok várják a vendégeket három napon át, miközben a Staropramen Gasztrosétány a Balatoni Kör legjobb éttermei közül vonultat fel néhányat. A tíz éves STRAND Fesztivál programja nyitónappal bővül: augusztus 23-án a City Matiné keretében a Gorgon City ad koncertet. Az idei STRAND teljes egészében cirkusszá alakul: napközben bárki kipróbálhatja magát különféle cirkuszi- és artistaszerepekben, este pedig a koncertek között cirkusz- és illuzionista mutatványok szemtanúi lehetnek a vendégek és a fellépők egyaránt. A szervezők a Bohócdoktorokra és az Együtt az Autistákért Alapítványra irányítják a vendégek figyelmét. 

A Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa keretében indult el a Gyárkert, ahol a nyár hátralévő részében többek között Iggy Pop, a Kraftwerk, a Franz Ferdinand és Steve Aoki lép fel. A VeszprémFesten július 12. és 16. között Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, Joss Stone, valamint Norah Jones koncertezik, a Jezsuita Templomkertben pedig Rost Andrea négy napon keresztül négy különböző produkciót mutat be. A VeszprémFest ingyenes kísérő fesztiválja, a Rozé, Rizling és Jazz Napok is várja további programokkal a város vendégeit, július 19-től pedig újra élettel telnek meg Veszprém utcái és terei, az Utcazene Fesztivál indul újra útjára.

Veletek hol találkozunk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: