2023. 07. 04., Kedd, 10:33

Elfogták a magukat rendőrnek kiadó banki csalókat - VIDEÓ

A Nemzeti Védelmi Szolgálat speciális kiberfelderítési egységének közreműködésével a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói péntek hajnalban két helyszínen ütöttek rajta a gyanúsítottakon.

Az NVSZ egy hete adott ki felhívást, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a bankszámláik, illetve bankkártya adataik megszerzésére specializálódott csalók újabb módszerrel próbálkoznak. Odáig merészkedtek, hogy magukat a rendőrség munkatársainak kiadva tévesztették meg a gyanútlan áldozatokot.

 

Egy héttel ezelőtt tett bejelentést egy állampolgár, mert ismeretlenek több millió forintot emeltek le a bankszámlájáról. Az egyik elkövető rendőrként bemutatkozva a sértettet telefonon arról tájékoztatta, hogy feltörték a számláját. Az ijedt áldozat a csaló kérdésére elmondta, hogy melyik banknál vezeti azt, utána a banda másik tagja már ennek a banknak a nevében hívta fel az ügyfelet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0kgxosuriFXqm9bNNneDx3n34jEbgXi3iugHb7Cx9GqqbQm66YgoMnSDgeYG881K7l&id=100083195925679

 

A bűnözők rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.


 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: